GAZİANTEP / ŞAHİNBEY - Hatice Karslıgil İlkokulu

Evdeki zamanınızı daha eğlenceli hale getirecek önerilerimiz

Değerli velilerimiz ve sevgili öğrenciler;

Eğitim öğretime uzaktan devam ettiğimiz şu süreçte dışarı çıkmadan evde bulunabilecek malzemelerle yapabileceğiniz, evdeki zamanınızı daha eğlenceli hale getirecek birkaç önerimiz var:

1.      Kendi oyun hamurunu yap:

Malzemeler: Biraz un biraz su birkaç damla yağ belki renklendirmek için biraz kakao.

Un üzerine azar azar su ekleyip birkaç damla yağ ile beraber ele yapışmayacak bir hamur elde edebilirsiniz. Gerisi hayal gücünüze kalmış

2.      Meyve yakalamaca:

Malzemeler: Elma, portakal, havuç ya da evde bulunan daha sonrasında afiyetle tüketebileceğiniz herhangi bir meyve, iğne ve iplik.

Meyveleri küçük dilimlere ayırın. İğne yardımıyla uzunca bir ipe geçirin. İpin iki ucunu bir yere bağlayıp, dizlerinizin üzerinde, ağzınızla meyveleri yakalayıp yemeye çalışın. Bakalım kim daha çok meyve yiyebilecek

3.      Çiçek açan dallar:

Malzemeler: Patlamış mısır, yapıştırıcı, kağıt ve kalem.

Defterinize bir ağaç çizin. Mısırları dallarına yapıştırın. İlkbahar da çiçek açmış ağacınız hazır

4.      Makarnadan takı tasarım:

Malzemeler: İçinden iğne geçirilebilecek herhangi bir makarna çeşidi, iğne, iplik, boya kalemi

Makarnalarınızı dilediğiniz renklere boyayın. İçerisinden ip geçirerek bileklik ve kolye yapabilirsiniz.

5.      Nohutla mimari tasarımlar:

Malzemeler: Nohut, kürdan

Bir gece önceden dilediğiniz kadar nohutu suda bekletip yumuşamasını sağlayalım. Kürdanı batırıp kuleler inşa edebilir, dilediğiniz tasarımları yapabilirsiniz.

Yayın: 07.04.2020 - Güncelleme: 19.12.2020 23:23 - Görüntülenme: 438