Okulumuz öğretmenlerinden Tuğba ZENGİN proje etkinliklerini şu şekilde ifade etti: ""Tarihini bilmek; evimizin yolu, kapımızın kolu kadar gereklidir." sözü ile yola çıkıp kurucu ortağım Ayşe GÜRSOY ile şehrimiz Gaziantep'i daha iyi tanımak ve ögrencilerimize daha iyi tanıtmak için başlattığımız Antep'ten Gaziantep'e projesinde bir sanat, bir hazine olan Antep mutfağı yemeklerinede yer verdik. Yöresel yemekler denilince ilk akla gelen Gaziantep mutfağının gelecek kuşaklara aktarılmasında bizde üstümüze düşüne yaptık. Yuvalama, beyran, yağlı köfte , semsek, şiveydiz .. gibi yemekleri öğrencilerimize paylaştırdık. Ebeveynleri ile hem yemeği yaptılar hem tarifini öğrenip bizlere aktardılar."